Wszystkie ekspresy do kawy kupisz na raty 10x0% lub 20x0%
Kup online z dostawą do domu lub odbierz w salonie sprzedaży: SPRAWDŹ LOKALIZACJE
⚠️ PROMOCJA TRWA DO 27.11.2024 r. ⚠️
Wyślemy dziś, jeżeli zamówisz teraz!
Do wysyłki dzisiaj zostało jeszcze:
Jeśli złożysz zamówienie teraz, produkty wyślemy:
jutro o 15:00 jutro o 15:00Skontaktuj się z ekspertem NextCoffee - zadzwoń lub wciśnij znak kamerki aby połączyć się na żywo
Karmelowa substancja przez lata towarzyszyła nam nie tylko jako doskonały wyrób cukierniczy, ale także jako niezawodny barwnik do napojów. Popularność palonego cukru wykorzystano m.in. przy produkcji i „kolorowaniu” coli. Ale jak się okazuje, niesamowitą barwę aromatów można uzyskać po dodaniu syropu o smaku karmelu do filiżanki ulubionej kawy.
Karmel w innych językach oznacza „uprażony cukier”. Już samo to sprawia, że charakteryzuje się zupełnie inną słodyczą, niż produkty, do których zużyto zwyczajny, biały cukier. Karmel może być zarówno gotowym wyrobem (np. cukierek), jak i dodatkiem. To drugie ma szerokie zastosowanie zwłaszcza w napojach ciepłych, podczas ich parzenia. Syrop karmelowy będzie świetnie komponować się ze wszystkimi napojami, które zalewamy wrzątkiem - głównie z kawami i herbatami. Ale bynajmniej nie ogranicza się do najbardziej powszechnych naparów i może mieć swoje zastosowanie nawet w słodkich shake’ach i koktajlach. Konsystencja syropu jest bowiem przyjazna zarówno dla ciepłych, jak i zimnych napojów.
W cukiernictwie masa karmelowa bardzo często służy do dekoracji wypieków i deserów. Karmel tworzy idealną glazurę dla ciast, ale również pysznie komponuje się z lodami jako polewa. Litrowa butelka syropu od włoskiej formy PreGel to gwarancja, że nie zabraknie Ci karmelowej rozkoszy właśnie wtedy, kiedy postanowisz jej użyć nie tylko do napoju.