JURA Z10 to:
- Pierwszy na świecie ekspres, który przygotuje kawy na zimno i na gorąco.
- Szwajcarska jakość i innowacyjne technologie – na długie lata użytkowania.
- Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej – opatentowana technologia, dzięki której przygotujesz idealne espresso.
- Największa jednostka zaparzająca – 16 gramów kawy to intensywny smak i aromat.
Inteligentny młynek P.R.G. (Product Recognising Grinder), który elektronicznie dostosowuje stopień zmielenia kawy do każdego specjału kawowego.
Kawy typu Cold Brew za naciśnięciem jednego przycisku, dzięki rewolucyjnemu
Procesowi Ekstrakcji na Zimno (Cold Extraction Process).
Jednostka zaparzająca ósmej generacji z technologią zaparzania 3D – woda równomiernie przenika przez liczne warstwy zmielonej kawy, uwalniając pełnię aromatu.
Dotykowy ekran 4,3" zapewnia prostą i intuicyjną obsługę klasy premium.
Ekspres przygotuje 32 specjały
Szwajcarskie standardy produkcji i stała kontrola jakości ma bezpośredni wpływ
na zadowolenie klientów, ponieważ wybierając ekspres JURA decydują się na:
- trwałą jakość
- wiele lat funkcjonowania bez usterek
- szeroki wybór specjałów za naciśnięciem jednego przycisku
- wyróżniający się design
- innowację i precyzję wykonania
25 miesięcy gwarancji DOOR-TO-DOOR
JURA jako globalny lider innowacji w zakresie automatycznych ekspresów do kawy za podstawowe wartości stawia precyzję, jakość, trwałość i maksymalizację wartości smakowych w filiżance. Jednym z nadrzędnych kryteriów selekcji Autoryzowanych Dystrybutorów jest stawianie na pierwszym miejscu najwyższej jakości obsługi klienta, na każdym etapie eksploatacji urządzenia – od rekomendacji właściwego rozwiązania, poprzez wsparcie techniczne oraz pełną obsługę gwarancyjną i pogwarancyjną.
Kupując ekspres do kawy do użytku domowego u Autoryzowanego Dystrybutora JURA mają Państwo gwarancję pełnej i kompetentnej obsługi gwarancyjnej w okresie 25 miesięcy od dnia zakupu z opcją standardową DOOR-TO-DOOR.
Projekt i staranny dobór materiałów odgrywają ważną rolę w trwałości produktu. Do ekspresu Z10 Signature Line JURA poddaje obróbce pełne płyty aluminiowe o grubości trzech milimetrów na fronty i górną część obudowy. W kosztownych etapach produkcji materiał wyjściowy otrzymuje charakterystyczny wygląd linii Z.
Elektrochemiczny proces anodowania uszlachetnia powierzchnię urządzenia. Kolor podkreśla zarówno typowy charakter materiału, jak i jego kształty. Tacka na filiżanki z ciężkiego, chromowanego odlewu cynkowego dopełnia dystyngowany wygląd ekspresu Z10 Signature Line. Wyjątkowy design z wklęsło-wypukłym, aluminiowym frontem to dowód na zamiłowanie do detali i wyjątkową precyzję wykonania.
Kluczowe technologie JURA
Nowy Inteligentny młynek P.R.G.
(Product Recognising Grinder)
Aby zapewnić optymalnie zmieloną kawę do każdego rodzaju specjału, inżynierowie z firmy JURA opracowali Inteligentny młynek P.R.G. (Product Recognising Grinder). Sterowany elektronicznie wielostopniowy wysokowydajny młynek stożkowy ustawia się indywidualnie na wcześniej zdefiniowany stopień zmielenia. Stopień zmielenia sięga od bardzo drobno mielonej kawy do przygotowania krótkich kaw, po grubo mieloną do przedłużonych specjałów.
Cold Brew – wyjątkowe orzeźwienie
Dzięki Cold Extraction Process – technologii ekstrakcji kawy na zimno - ekspres Z10 przyrządza prawdziwe specjały typu Cold Brew za naciśnięciem jednego przycisku. Podczas gdy wiele standardowych zimnych napojów kawowych powstaje najczęściej z parzonej na gorąco i schładzanej kawy, w przypadku ekspresu Z10 proces ekstrakcji odbywa się z użyciem zimnej wody, pulsująco, pod wysokim ciśnieniem i z grubiej mieloną kawą.
W rezultacie otrzymujemy w filiżance naturalny, orzeźwiający napój, w którym wspaniale dają się wyczuć owocowe aromaty kawy, nietłumione przez goryczkę.
Jednostka zaparzająca 8 generacji
Jednostka zaparzająca to serce każdego ekspresu do kawy. Do modelu Z10 firma JURA skonstruowała nową, ósmą generację jednostki zaparzającej. Dzięki wykorzystaniu technologii zaparzania 3D, woda równomiernie przenika przez liczne warstwy zmielonej kawy. W efekcie następuje maksymalne wykorzystanie aromatu, zarówno w gorących specjałach, jak i w kawach typu Cold Brew.
Najwyższej jakości espresso
Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej (P.E.P.®) to innowacyjny, opatentowany, wydłużony proces zaparzania, który optymalizuje czas ekstrakcji kawy oferując pełnię smaku i aromatu w standardzie najlepszych światowych kawiarni.
Dzięki procesowi podawania wody przez pompę w krótkich interwałach możemy uzyskać idealny czas zaparzania, dzięki czemu crema będzie jeszcze gęstsza, a body uzyska perfekcyjny, ciemny kolor. P.E.P. jest idealnym rozwiązaniem dla kaw krótkich, takich jak ristretto czy espresso, w których aromat oraz głębia smaku są najbardziej intensywne.
Specjały baristy
Nowo opracowany system zaparzania w połączeniu z innowacyjnym obiegiem płynów, dzięki któremu przygotujemy dłuższe, lekkostrawne specjały kawowe, zwane specjałami baristy. Podczas tego procesu gorąca woda jest automatycznie mieszana z kawą w procesie zaparzania. Rezultatem są aromatyczne i smaczne, a dodatkowo lekkostrawne specjały kawowe.
Inteligentny system wody
Innowacyjny system wody I.W.S. z czujnikiem filtra CLARIS Smart to system, który go automatycznie rozpoznaje. Jeszcze nigdy stosowanie filtra nie było tak prostei wydajne. System dba o najwyższą jakość wody dla wyśmienitej kawy.
Luksus w najwyższej formie
Projekt i staranny dobór materiałów odgrywają ważną rolę w trwałości produktu. JURA zawsze dąży do tego, aby projekt był jak najbardziej funkcjonalny, a dodatkowo po wielu latach nadal wyglądał świeżo i nowocześnie. Bezkompromisowa jakość, trwałe, wysokiej jakości materiały i maksymalna precyzja wykonania gwarantują doskonałość przez cały okres eksploatacji urządzenia.
Aluminiowy panel przedni o wklęsło-wypukłych kształtach świadczy o najwyższym standardzie wykonania. Zbiornik na wodę z eleganckim wykończeniem i harmonijną obudową filtra to tylko dwa przykłady dbałości o najdrobniejsze szczegóły. Gdy tylko dotkniesz Z10 poczujesz, co oznacza dla firmy JURA prawdziwa jakość.